Ekonomi

Yeşiller ramazanda rağbet görüyor

Eskişehir’de iftar sofralarında salata bulundurmak isteyen vatandaşların yeşillik talebi yüksek.

Bu yıl iftar sofralarından salata eksik olmadı. 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte salata yapımında kullanılan yeşil malzemelere talep arttı. En çok marul, maydanoz ve taze soğan dikkat çekerken, vatandaşlar sofralarında semizotu ve fesleğen bulundurdu. Salatalara en çok renk veren havuç ve kırmızı lahana en çok tüketilenler arasında yer aldı. Ramazan ayının rahmetiyle geldiğini belirten esnaf, şu an fiyatların herkese uygun olduğunu söyledi. Çalışmalardan memnun olan esnafın memnuniyeti ise suratından okundu.

“11 ayın sultanı bereketiyle geldi”

Eskişehir’de pazarcılık yapan Yılmaz Şen, ramazanın gelmesiyle işlerinin arttığını belirtti. Tezgâhlarda günlük fiyatlar hakkında bilgi veren Şen, “Ramazan ayı işimizi olumlu etkiledi. Marul, maydanoz ve taze soğan satışı başta olmak üzere yeşilliklere talep çok. Salatalara renk katanlar en çok ilgi görenler arasındadır.Talepler 11 ayın padişahından daha ağırdır.11 ayın sultanı rahmetiyle gelmiştir.Şu anda herkes alsın diye fiyatlarımız da normaldir. Normalde marul 10-12 lira yerine 5 liraya satılıyor.İftar sofralarından salata eksik olmasın diye uygun fiyata satılıyor.Taze soğan 10 lira demedi havuç turp 15 lira maydanoz, dereotu ve taze nane 4 lira. Ramazan ayının olmazsa olmazı semizotu ve reyhan. Fesleğen şerbetle, semizotu ise yoğurtla yapılıyor” dedi. – ESKİŞEHİR

ihsangazi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu